Warning: preg_match(): Compilation failed: unmatched closing parenthesis at offset 38 in /customers/d/0/a/appledoctor.no/httpd.www/plugins/system/fix404errorlinks/fix404errorlinks.php on line 1207 Vi reparere MacBook Pro, Air som har fått en fuktskade.

Fuktskade på din mac?

  Hvordan oppstår en fuktskade?

  Fuktskade kan komme fra en væske som kommer inni maskinen, eller fra luftfuktighet. Væske kan komme inn i maskinen ved søl over tastaturet, eller gjennom åpningene langs sidene og baksiden av maskinen. Mange kunder har hatt med seg maskinen til sydlige breddegrader der været er varmt og fuktig, og mens de er der får maskinen en fuktskade av luftfuktigheten.

  Hva skjer med en fuktskadet maskin?

  Mange ganger lar eieren av maskinen denne tørke og skrur den deretter på etter noen dager når de tenker at fuktigheten har tørket. Det er ikke sjelden at maskinen skrur seg på da, og tilsynelatende virker fint, men etter en periode på kanskje uker eller måneder tar den kvelden tilsynelatende spontant. Det som har skjedd da, er at nok tid har gått til at komponentene inni maskinen begynner å ruste, koblinger brytes og komponenter blir ødelagt. Dette er en prosess som går over tid og jo lenger tid som går, jo større omfattende rekker gjerne skadene å bli.

  Hva bør du gjøre hvis uhellet er ute?

  Hvis du søler væske på maskinen, er det best å skru den av med en gang og koble fra strømtilførselen. Prøv å fjerne utsidig væske med en tørr klut eller kjøkkenpapir, og la maskinen tørke med lokket åpent. Så fort som mulig bør du levere maskinen inn til service for å få den renset. Dette kan avverge større skader senere og sannsynligheten er som regel stor for at du kan få maskinen reparert.

  Hva bør du ikke gjøre hvis uhellet er ute?

  · Ikke skru på maskinen, selv etter at den har tørket.

  · Ikke koble til ladekabelen.

  · Vi anbefaler ikke å bruke hårtørker for å tørke fuktigheten, da dette ofte fører til at tastaturets deler begynner å smelte. Skjermen kan også ta skade av varmen.

  Hva gjør Appledoctor med din vannskadde maskin?

  Når vi tar i mot din maskin, noterer vi oss hvilke symptomer du forteller om hva som skjedde med maskinen, hvor skaden oppsto og hvordan maskinen oppførte seg etterpå. Hvis du for eksempel forteller at tastaturet har sluttet å virke, men maskinen ellers fungerer bra, så vet vi at det er spesielt tastaturet vi må sjekke, samt området under dette. Deretter åpner vi maskinen og sjekker hovedkort og indre komponenter for skader. Det er noen indikatorer inni maskinen som bytter farge når fuktskade oppstår, så disse er med på å gi en pekepinn. Vi bruker også et mikroskop for å kunne se skadene vi ikke ville kunne se med det blotte øye. Når vi har avdekket hvilke deler av maskinen som er skadd, for eksempel på hovedkortet, så reparerer vi skadene og bytter de komponentene som må byttes. Vi vasker også hovedkort i en ultralydvasker som fjerner smuss og rester av væske som har størknet og gjort skade på hovedkortet.

  Når maskinen er ferdig reparert, tester vi at at tastatur, wifi, porter, batteri og andre systemer fungerer som de skal. Vi kjører også en stresstest for å sjekke at maskinen yter som den skal mens den utfører krevende oppgaver som for eksempel visning av film i HD. Hvis ikke alt fungerer, åpner vi maskinen igjen og gjør flere forsøk på reparasjon. Når alt er klart og maskinen er reparert, får du beskjed på SMS eller e-post om at du kan hente maskinen din. Underveis i reparasjonen tar vi kontakt dersom vi oppdager at viktige reservedeler må byttes og dette ikke allerede er avtalt med deg på forhånd. Vi ønsker at du skal føle deg trygg på at ikke kostnadene løper løpsk uten at du får sjanse til å si fra.

  Hva kan gjøre reparasjon vanskeligere?

  ·Store mengder væske gjør ofte større skade enn mindre mengder. Saltvann er spesielt problematisk.

  ·Tiden som går fra skaden oppstår til vi får maskinen inn til reparasjon kan påvirke sannsynligheten for en vellykket reparasjon.

  ·Hvis en annen reparatør har forsøkt å reparerer maskinen uten hell, er det ofte veldig vanskelig å finne ut av problemet. Særlig hvis de allerede har vasket hovedkortet, og alle synlige bevis på fuktskade er vasket vekk, blir feilsøkingen mer komplisert. Hvis du kommer til oss etter at maskinen har vært forsøkt reparert hos andre, ber vi om at du opplyser om dette, og det du måtte ha av dokumentasjon om skaden er det fint om du tar med til oss. Det vil gjøre diagnosen raskere og du vil få maskinen tilbake raskere.

  Har du en fuktskadet maskin som du vil vi skal reparere, så ta kontakt via vårt Kontaktskjema.